Vijf Manieren om Geruchten in de Organisatie te Voorkomen

In elke werkomgeving sijpelen geruchten wel eens door. Soms lijken ze sneller te verspreiden dan een lopend vuurtje! Maar, relax, hier zijn vijf eenvoudige trucs om die geruchtenmolen te stoppen (en daarmee jouw leiderschap te vergroten):

lees verder →

1. Keep it Real: Houd het echt! Als er iets belangrijks gebeurt binnen de organisatie, laat het dan weten aan het team. Geen geheimen, geen giswerk. Duidelijke communicatie is de sleutel om geruchten te tackelen. Het voorkomt dat mensen ergens anders hun informatie moeten halen of aannames gaan doen. En hierin heb je als leidinggevende een cruciale rol.

2. Open Deuren, Open Minds: Zorg ervoor dat iedereen zich vrij voelt om te praten. Of het nu vragen zijn, een terugkoppeling is of gewoon een kletspraatje; houd die deuren open! Als mensen weten dat ze hun hart kunnen luchten of vrijuit kunnen spreken - in het team of bij jou als leidinggevende - zullen ze minder snel geruchten verspreiden en druk je geruchten de kop in.

3. Bust the Myths: Als er toch geruchten opborrelen, pak ze dan aan met feiten. Geen ruimte voor giswerk en aannames! Vertel het zoals het is en laat de waarheid de ronde doen. En zeg altijd; bij onduidelijkheid check je dat bij de bron van die informatie. In veel gevallen ben jij dat als leidinggevende van het team.

4. Power to the People: Geef als leidinggevende jouw team de handvatten en de kennis om goed te communiceren. Dat betekent niet alleen zenden, maar ook luisteren en respecteren. Als iedereen weet hoe ze zich kunnen uitdrukken en problemen kunnen aanpakken – en dat daar ruimte en respect voor is – dan hebben geruchten weinig kans.

5. Good Vibes Only: Creëer een sfeer van positiviteit en respect. Als mensen zich goed voelen op hun werkplek, zullen ze minder snel roddelen. Dus, organiseer wat teambuilding, geef af en toe een schouderklopje,en zet die goede vibes aan! En goed om te weten (en te delen); mensen die overeen ander roddelen tegenover jou, zullen over jou roddelen tegenover een ander.Met die kennis zullen mensen zich misschien net even sneller op het achterhoofd krabben voor ze hun mond opendoen.

Door deze tips te volgen, kunnen geruchten geen grip krijgen op je team of organisatie. Dus, houd het echt, blijf open-minded, vertel de waarheid, empower je team en verspreid die positieve vibes!

Meer nieuws