Veelgestelde vragen

Hieronder vindt je antwoorden op veelvoorkomende vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Alle vragen →
Veelgestelde vragen
Kan ik mij individueel inschrijven voor de module ook ‘Persoonlijk leiderschap’?

Nee. Op dit moment kan de module ‘Persoonlijk leiderschap’ alleen incompany worden gevolgd, dat wil zeggen met 10-12 collega’s uit jouw organisatie. Open inschrijvingstrajecten zijn er op dit moment nog niet.

Kan ik mij individueel aanmelden voor de module ook ‘Persoonlijke coaching’?

Nee. Op dit moment kunnen persoonlijke coachingsessies alleen incompany worden gevolgd, dat wil zeggen in combinatie met andere keuzemodules.

Hebben de trainers werkervaring in zorg en ziekenhuizen?

Wij hebben een gezamenlijke werkervaring van 45 jaar werken in ziekenhuizen en verpleeghuizen. In verschillende verpleegkundige- en managementfuncties. Wij begrijpen waar jij het als medewerker in de zorg over hebt, kennen de dynamiek, snappen de organisaties en spreken jouw taal. Onze trainingen zijn daardoor praktijkgericht en to the point.

Wat houdt het in dat de training interactief is?

Alle zintuigen worden ingezet om de leerervaring zo effectief mogelijk te maken. Daarom kietelen wij meer dan alleen de hersenen. Daarom is alles in onze teamtrainingen erop gericht je positief te prikkelen en uit te dagen. Dat doen we door verschillende werkvormen te gebruiken.

Is het opvragen van een offerte gratis?

Ja. Bij ons gaat er geen meter lopen als je een offerte opvraagt. Wij denken graag met je mee en zien het als een uitdaging om een mooi voorstel te doen. Zou een beetje gek zijn als we daar een rekening voor sturen. Wij geloven dat we voor elke vraag een goede oplossing vinden. En zo niet – even goede vrienden.

Is een training leiderschap in de zorg op maat mogelijk?

Zeker! Wij maken met regelmaat een programma voor leiderschap in de zorg op maat voor onze klanten. Wij willen zoveel mogelijk aansluiten bij de wens en de behoefte en daarbij ook kijken naar inhoud van al bestaande opleidingsprogramma's. Mogelijkheden bespreken we graag in onderling overleg.

Worden jullie trainingen aangeraden door belangenorganisaties in de zorg?

Binnen het Actieplan Zeggenschap wordt Deelpunt Academie in de roadmap mede geadviseerd als partner om jouw team of organisatie te ondersteunen bij trainingen over professioneel leiderschap en intervisie om samen te leren in de praktijk.

Kan de workshop 'Effectieve Communicatie voor teams in de zorg' ook worden ingezet tijdens een scholingsdag?

Zeker! De workshop 'Effectieve Communicatie voor teams in de zorg' duurt - afhankelijk van jullie wensen - 3 tot 4 uur en past prima als dagdeel in een scholingsdag.

Kan de workshop 'Omgaan met Weerstand' voor teams in de zorg ook worden ingezet tijdens een scholingsdag?

Zeker! De workshop 'Omgaan met Weerstand' voor teams in de zorg duurt - afhankelijk van jullie wensen - 3 tot 4 uur en kan uitstekend worden ingepast als een dagdeel in een scholingsdag,

Is het Zeggenschap In De Zorg Spel geschikt voor mijn team of organisatie?

Het Zeggenschap In De Zorg Spel is een laagdrempelige manier om met zorgprofessionals uit jouw team of organisatie een nulmeting te maken van hoe zeggenschap nu is geregeld en welke concrete acties jij direct kunt toepassen om jouw zeggenschap en invloed te versterken. Klik hier voor meer informatie over het spel.

Waarom duurt de module ‘Teamsystemen en samenwerking’ een hele dag?

Om diepgaand inzicht te geven in teamsystemen, patronen en samenwerking bevat deze dag een doorlopende interactieve serious gaming opdracht. Deze is niet op te knippen in dagdelen omdat dit ten koste gaat van de effectiviteit en het leerproces. Daarom is dit onze enige module die één hele dag duurt in plaats van één of meerdere dagdelen.

Doen jullie aan rollenspellen?

Nee. Daar kunnen we heel kort over zijn. Dat vinden wij per definitie niet veilig. Je kunt dus opgelucht ademhalen. Rollenspellen zijn geen onderdeel van onze trainingen in de zorg.

Kan ik mij individueel inschrijven voor de module ‘Persoonlijk leiderschap’?

Nee. Op dit moment kan de module ‘Persoonlijk leiderschap’ alleen incompany worden gevolgd, dat wil zeggen met 10-12 collega’s uit jouw organisatie. Open inschrijvingstrajecten zijn er op dit moment nog niet.

Wat houdt het Abonnement voor het Leven precies in?

Iedereen die bij ons een training of workshop heeft gevold heeft na die training recht op het 'Abonnement voor het Leven'. Je kunt ons altijd bellen voor vragen, hulp of een beetje coaching. Kost niks en niemand komt het te weten. En deze ‘aanbieding’ verloopt nooit!

Kan ik referenties opvragen bij een organisatie in de zorg die een training, workshop of teambuilding bij jullie heeft gevolgd?

Jazeker. Wij geloven er in dat collega’s die deze training al hebben gevolgd de meerwaarde en de toepasbaarheid in de praktijk beter aan je kunnen uitleggen dan wie dan ook. Op verzoek brengen we je graag met hen in contact.

Wordt de training altijd gegeven door 2 trainers?

Ja. Het is prettig als je niet 8 uur lang naar dezelfde stem hoeft te luisteren. En op basis van ruime ervaring weten wij dat de waarde van een training toeneemt als deze gegeven wordt door twee trainers (man en vrouw). Er is daardoor meer aandacht voor iedereen in de groep. En de afwisseling tussen ‘mannelijke energie’ en ‘vrouwelijke energie’ wordt vaak als een dikke plus ervaren.

Mag er ook gelachen worden tijdens de training?

Absoluut! Er is ruimte om serieuze onderwerpen te bespreken, maar zeker ook om af en toe flink te bulderen. We zijn wars van terminale serieusheid. Plezier hebben maakt een enorm verschil op de effectiviteit van een training.

Hoe borgen jullie de veiligheid in de training?

Veiligheid staat ons met stip op 1; een veilige omgeving tijdens de training is gegarandeerd. Vanaf het begin van de training maken we hierover duidelijke afspraken met elkaar. Wat in de training wordt besproken, blijft daar en wordt niet besproken met mensen die niet deelnemen aan de training (tenzij daar nadrukkelijk toestemming over is).

Kan ik mij individueel aanmelden voor de module ‘Persoonlijke coaching’?

Nee. Op dit moment kunnen persoonlijke coaching sessies alleen incompany worden gevolgd, dat wil zeggen in combinatie met andere keuzemodules.

Kan de training ‘Zeggenschap voor de VAR’ ook op 2 aaneengesloten dagen worden gevolgd?

Ja dat kan. De dagen waarop de training ‘Zeggenschap voor de VAR’ worden gevolgd bepalen we in goed onderling overleg. Als de voorkeur uitgaat naar aaneengesloten (studie)dagen is dat voor de inhoud en het effect geen probleem.

Kan ik in de training ‘Zeggenschap in de zorg’ zelf bepalen waar ik invloed op wil hebben?

Natuurlijk. Het gaat over jouw werk en jouw invloed. Jullie leveren zelf de input voor de onderwerpen die we samen tijdens de training gaan behandelen. Het is jullie zeggenschap dus uiteraard bepalen jullie waar je zeggenschap over wilt!

Kan de training ‘Zeggenschap in de zorg’ ook op 2 aaneengesloten dagen worden gevolgd?

Bij voorkeur niet. Wij adviseren een tussenliggende periode 1 tot 2 weken om het geleerde te laten bezinken en te herkennen in de praktijk. Maar wij zijn niet de baas over jullie agenda en rooster, dus alles is bespreekbaar!

Kan de 'Teamtraining voor teams in de zorg' ook op 2 aaneengesloten dagen worden gevolgd?

Bij voorkeur niet. Wij adviseren een tussenliggende periode 1 tot 2 weken om het geleerde te laten bezinken en te herkennen in de praktijk. Maar wij zijn niet de baas over jullie agenda of rooster dus alles is bespreekbaar.

Volg ik de training 'Teamtraining voor teams in de zorg' met mijn eigen team?

De teamtraining wordt in principe tegelijkertijd gegeven aan alle medewerkers binnen hetzelfde team ongeacht hun functie. Wij adviseren altijd om iedereen te betrekken. Gezien de uitdagingen die dit kan geven voor de roosters is het mogelijk om een team in kleinere groepen en op meerdere dagen in te plannen.

Kan ik de kernwaarden of thema'svan mijn organisatie ook voor mijn eigen afdeling uitwerken?

Dat kan zeker. Elke afdeling kan een eigen betekenis aan een kernwaarde of thema geven en zich tegelijkertijd aan de kernwaarden van de organisatie houden. Voor - bijvoorbeeld - een afdeling Chirurgie is de invulling van een kernwaarde anders dan voor een afdeling Kwaliteit; iedereen heeft eigen processen, klanten, stakeholders en wensen. Daar hoort dus ook een eigen invulling van de kernwaarden bij.

Kan ik wat ik leer in de training voor de zorg direct toepassen in de praktijk?

Absoluut. Wij leren je concrete vaardigheden op het gebied van communiceren, op de juiste manier feedback geven, positief beïnvloeden en valkuilen in samenwerking. Die kun je meteen gebruiken om jouw werk leuker en makkelijker te maken.

Kan de training ‘Leiderschap voor regieverpleegkundigen’ ook op 2 aaneengesloten dagen worden gevolgd?

Ja dat kan. De dagen waarop de training ‘leiderschap voor regieverpleegkundigen’ worden gevolgd bepalen we in goed onderling overleg. Wij adviseren een tussenliggende periode 1 tot 2 weken om het geleerde te laten bezinken en te herkennen in de praktijk.

Hoeveel regieverpleegkundigen kunnen maximaal meedoen aan de training ‘leiderschap voor regieverpleegkundigen’?

Je volgt de training incompany met een groep van maximaal 12 regieverpleegkundigen uit jouw organisatie (van verschillende afdelingen of van jouw eigen afdeling).

Wat houdt het eigen Regieplan van de training ‘leiderschap voor regieverpleegkundigen’ precies in?

In de training werk jij jouw persoonlijke ontwikkelpunten in jouw functie als regieverpleegkundige stap voor stap en heel concreet uit onder onze intensieve begeleiding. Je maakt afspraken met jezelf en met jouw leidinggevende. Daarvoor gebruik je het door ons ontwikkelde Regieplan-formulier.

Kan ik de training ‘Leiderschap voor regieverpleegkundigen’ direct toepassen in de praktijk?

Absoluut. Wij leren je concrete vaardigheden op het gebied van communiceren, op de juiste manier feedback geven, positief beïnvloeden en valkuilen in samenwerking. Die kun je meteen gebruiken om jouw werk leuker en makkelijker te maken.

Gaat de training ‘Leiderschap voor regieverpleegkundigen’ ook over vakinhoudelijke zaken?

Nee. De training ‘leiderschap voor regieverpleegkundigen’ richt zich op het vergroten van jouw kwaliteiten als verpleegkundig leider en niet op het vergroten van inhoudelijke vakkennis.

Welke werkvormen gebruiken jullie in de training ?

Wij houden er zelf ook niet van om in een kring te zitten met een witte map voor onze neus. Een hele dag zitten en luisteren is niet effectief. Daarom bestaan onze trainingsdagen altijd uit een afwisselende mix van interactieve gaming, verhelderende discussies, uit het leven gegrepen anekdotes gebaseerd op gedegen theorie.

Waarom duurt de module ‘Teamsystemen en samenwerking’ een hele dag?

Om diepgaand inzicht te geven in teamsystemen, patronen ensamenwerking bevat deze dag een doorlopende interactieve serious gaming opdracht. Deze is niet op te knippen in dagdelenomdat dit ten koste gaat van de effectiviteit en het leerproces. Daarom is ditonze enige module die één hele dag duurt in plaats van één of meerdere dagdelen.