Teamtraining voor zorg en welzijn

Werk je binnen een zorgteam en ervaar je uitdagingen in de onderlinge samenwerking? Merk je dat er spanningen zijn tussen collega's en dat de communicatie verbeterd kan worden? Onze teamtraining voor teams in de zorg biedt specifieke begeleiding om deze uitdagingen aan te pakken. We helpen jou en je team om de samenwerking te verbeteren, om verantwoordelijkheid te nemen voor jullie taken en handelingen, om elkaar effectiever te ondersteunen en de communicatie te optimaliseren. Met onze teamtraining kunnen jullie als zorgteam optimaal functioneren en de beste zorg leveren aan jullie cliënten.

Over de training →
Wat levert de training op?
 • Jullie worden een nog hechter team. Verlies voor de één kan nooit leiden tot winst voor iedereen. Wij leren jullie om niet meer te denken in eenzijdige belangen, maar in winst en positiviteit voor iedereen
 • Jullie maken de belangrijke thema's concreet. Iedereen kan een andere betekenis geven aan een onderwerp of thema. Samen zorgen we ervoor dat iedereen in jullie team er hetzelfde onder verstaat, wat jullie daarvoor nodig hebben en wat jullie gaan doen
 • Jullie begrijpen hoe goede communicatie werkt. Elkaars taal spreken is niet hetzelfde als elkaar begrijpen. Wij leren jullie om d
  ‍‍
 • Jullie krijgen inzicht in hoe problemen ontstaan en hoe je deze kunt oplossen aan de hand van casuïstiek uit  eigen praktijk. Hoe we met elkaar willen samenwerken betekent niet dat dit in de praktijk ook altijd lukt. Wij leren jullie hoe je op een eenvoudige manier valkuilen in samenwerking kunt herkennen en vermijden
 • Jullie krijgen een glashelder actieplan. Goede ideeën leiden niet automatisch tot resultaten. Wij werken jullie afspraken over wat je gaat doen en wat je daarvoor nodig hebt uit zodat jullie direct klaar zijn om in actie te komen!
Voor wie is de training?
 1. Voor teams die het werken met collega’s leuker eenvoudiger willen maken
 2. Voor iedereen die wil leren hoe  communicatie en samenwerking kunt verbeteren 
 3. Voor teams die snel en effectief aan de slag willen gaan met concrete acties 

Wat leer je tijdens de training?

In de ‘Teamtraining voor teams in de zorg’ helpen we jullie om belangrijke thema’s in jouw team te vertalen naar praktische werkafspraken waar je elke dag mee aan de slag kunt. Jullie bepalen wat jullie daarvoor nodig hebben en welk gedrag jullie laten zien om plezierig samen te werken. Zo nemen jullie als zorgprofessionals samen de leiding in verbeteren en oefen je invloed uit op jouw eigen werk. En creëer je met elkaar een gezonde en sociaal-veilige werkomgeving waarin duidelijk en effectief wordt gecommuniceerd.

Extra waarde van de training

Het is onze missie om zoveel mogelijk waarde toe te voegen aan iedereen met wie wij in contact komen.

Alle deelnemers aan onze trainingen krijgen daarom  een Abonnement voor het Leven; de mogelijkheid om na een training of workshop vragen te stellen, het geleerde nogmaals te toetsen, hulp te vragen wanneer dat nodig is of te sparren over mogelijkheden. Dat geldt voor situaties in werk en privé. Zonder dat er ooit kosten in rekening worden gebracht.

Hoe lang duurt de training?

De 'Teamtraining voor teams in de zorg’ duurt 2 dagen (9:00 – 16:30) met een tussenperiode van 1 of 2 weken. 

De groep bestaat uit maximaal 16 deelnemers. De training wordt in principe tegelijkertijd gegeven aan alle medewerkers binnen hetzelfde team ongeacht functie. Gezien de uitdagingen die dit kan geven voor de roosters is het mogelijk om een team in kleinere groepen in te plannen.

Waarom volg je deze training bij Deelpunt?

Wij hebben een gezamenlijke ervaring van 45 jaar werken in ziekenhuizen en verpleeghuizen in verschillende functies en rollen.

Zodoende begrijpen wij waar jij het als medewerker in de zorg over hebt, kennen de dynamiek, snappen de organisaties en spreken jouw taal. Onze trainingen zijn daardoor praktijkgericht en to the point.

Onze trainingen en workshops zijn interactief waarbij alle zintuigen worden ingezet om de leerervaring zo effectief mogelijk te maken. Geen zorgen over suffe processimulaties of rollenspellen – daar doen we niet aan. Onze kernwaarden zijn Veiligheid, Effectiviteit en Plezier. Een veilige omgeving tijdens de training is gegarandeerd.

En er mag gelachen worden. Plezier hebben maakt een enorm verschil. Leren hoeft tenslotte geen pijn te doen!

Binnen het Landelijk Actieplan Zeggenschap op de website van Zeggenschap In De Zorg wordt Deelpunt Academie in de roadmap mede geadviseerd als partner om jouw team of organisatie te ondersteunen bij trainingen over professioneel leiderschap en intervisie om samen te leren in de praktijk.

Wat brengt de training?
 • Effectief communiceren
 • Positief beïnvloeden
 • Probleemloos samenwerken
 • Concreet (kort!) actieplan met wat je gaat doen en wat daarvoor nodig is
 • Casuïstiek uit eigen praktijk behandelen

Plus:

 • Uniek trainingsconcept
 • Trainers met 45 jaar zorg ervaring
 • Levenslang gratis toegang tot onze 'hulplijn'
Ervaringen
No items found.
Veelgestelde vragen
Doen jullie aan rollenspellen?

Nee. Daar kunnen we heel kort over zijn. Dat vinden wij per definitie niet veilig. Je kunt dus opgelucht ademhalen. Rollenspellen zijn geen onderdeel van onze trainingen in de zorg.

Hebben de trainers werkervaring in zorg en ziekenhuizen?

Wij hebben een gezamenlijke werkervaring van 45 jaar werken in ziekenhuizen en verpleeghuizen. In verschillende verpleegkundige- en managementfuncties. Wij begrijpen waar jij het als medewerker in de zorg over hebt, kennen de dynamiek, snappen de organisaties en spreken jouw taal. Onze trainingen zijn daardoor praktijkgericht en to the point.

Is het opvragen van een offerte gratis?

Ja. Bij ons gaat er geen meter lopen als je een offerte opvraagt. Wij denken graag met je mee en zien het als een uitdaging om een mooi voorstel te doen. Zou een beetje gek zijn als we daar een rekening voor sturen. Wij geloven dat we voor elke vraag een goede oplossing vinden. En zo niet – even goede vrienden.

Mag er ook gelachen worden tijdens de training?

Absoluut! Er is ruimte om serieuze onderwerpen te bespreken, maar zeker ook om af en toe flink te bulderen. We zijn wars van terminale serieusheid. Plezier hebben maakt een enorm verschil op de effectiviteit van een training.

Wat houdt het Abonnement voor het Leven precies in?

Iedereen die bij ons een training of workshop heeft gevold heeft na die training recht op het 'Abonnement voor het Leven'. Je kunt ons altijd bellen voor vragen, hulp of een beetje coaching. Kost niks en niemand komt het te weten. En deze ‘aanbieding’ verloopt nooit!

Meer trainingen en workshops