Training leiderschap voor regieverpleegkundigen

Ben jij een ervaren verpleegkundige met een regie-, senior- of coördinerende rol? Vind je dat je vakinhoudelijk goed geschoold bent, maar dat leiderschapsvaardigheden nog verder ontwikkeld kunnen worden? Ontdek dan 'Leiderschap voor Regieverpleegkundigen' – een (inter)actieve training speciaal ontwikkeld voor professionals zoals jij en gegeven door professionals met 45 jaar ervaring in ziekenhuis- en verpleeghuiszorg. Deze concrete en direct toepasbare training concentreert zich op het versterken van jouw leiderschapsvaardigheden via praktische modules. Onderwerpen variëren van effectieve communicatie en positieve beïnvloeding tot praktische gesprekstechnieken, het omzetten van weerstand, het hanteren van lastige situaties, en het geven van constructieve feedback zonder ongemakkelijkheid.

Over de training →
Wat levert de training op?

Effectieve Communicatie:

 • Leer hoe je jouw boodschap altijd helder overbrengt en ontdek diverse luistermethoden om zowel jezelf als collega's optimaal te ondersteunen.

Positieve Beïnvloeding:

 • Ontwikkel de vaardigheden om collega's te motiveren en te helpen bij het bereiken van hun doelen, terwijl je tegelijkertijd jouw eigen doelen en die van de organisatie realiseert. Creëer vaker win-win situaties en verbind mensen effectief.

Praktische Gesprekstechnieken:

 • Vermijd valkuilen zoals aannames en de 'verkeerde bril' tijdens gesprekken. Ontdek hoe je op de juiste manier kunt communiceren en feedback kunt geven zonder dat het voor anderen vervelend of pijnlijk is.

Weerstand Omzetten:

 • Verander je perspectief op weerstand en leer hoe je door een eenvoudige focus verschuiving positieve invloed kunt uitoefenen. Combineer deze vaardigheid met andere geleerde technieken om situaties effectief te draaien.

Omgaan met Lastige Mensen:

 • Begrijp hoe negatieve situaties ontstaan en leer effectief te handelen om ze positief te transformeren. Na de training kun je op een constructieve manier een aanspreekcultuur bevorderen en behouden.

Eigen Regieplan:

 • Je verlaat de training met een concreet uitgewerkt eigen regieplan op jouw ontwikkelpunt(en). Zelfontwikkeling vereist duidelijke ideeën over hoe en wat je gaat doen. Ons regieplan is concreet, praktijkgericht, persoonlijk en actiegericht en met een vervolg in de praktijk.

Begeleiding door Kenners:

 • Je krijgt altijd les van 2 trainers die zelf 45 jaar met hun ‘poten in de zorgklei’ hebben gestaan. Trainers die snappen waar jij het over hebt, die talloze voorbeelden hebben waarin jij jouw eigen praktijk herkent en een training geven die bol staat van de anekdotes.

Actief en Uniek Trainingsconcept:

 • Vergeet de hele dag zitten. Je bent lekker actief – net zoals je dat in je dagelijkse werk bent. Zo wordt dat wat je leert duidelijker, blijft het langer hangen en wordt toepassen na de training eenvoudiger. Niet voor niets wordt deze training al jarenlang door deelnemers gewaardeerd met een gemiddelde van een 8,5!

Casuïstiek uit Eigen Praktijk:

 • Leer hoe je jouw verpleegkundig leiderschap direct kunt toepassen in de praktijk. Krijg diepgaand inzicht in situaties die je hebt meegemaakt en ontvang concrete tips over een effectieve aanpak.
Voor wie is de training?

Voor verpleegkundigen in een regie-, senior- of coördinerende rol die…

… hun leiderschapsvaardigheden willen ontwikkelen en meer willen leren over hoe je omgaat met lastige situaties en lastige mensen.

… die naast de vakinhoudelijke scholing ook expert willen worden in effectieve communicatie en het feedback geven zonder complicaties.

… die interesse hebben in positieve beïnvloeding binnen teams en richting collega’s en hoe zij weerstand kunnen ombuigen.

Voor organisaties die…

… uitmuntende verpleegkundigen de kans willen geven om op een unieke manier hun leiderschap skills verder te ontwikkelen.

… het versterken van de professionele identiteit en zeggenschap van verpleegkundigen in het scholingsprogramma willen opnemen.

Wat leer je tijdens de training?

De training 'Leiderschap voor regieverpleegkundigen', die zich kenmerkt door haar concreetheid en directe toepasbaarheid, concentreert zich op het versterken van jouw leiderschapsvaardigheden via praktische modules. Onderwerpen variëren van effectieve communicatie en positieve beïnvloeding tot praktische gesprekstechnieken, het omzetten van weerstand, het hanteren van lastige situaties, en het geven van constructieve feedback zonder ongemakkelijkheid.

Extra waarde van de training

Het is onze missie om zoveel mogelijk waarde toe te voegen aan iedereen met wie wij in contact komen.

Alle deelnemers aan onze trainingen krijgen daarom  een Abonnement voor het Leven; de mogelijkheid om na een training of workshop vragen te stellen, het geleerde nogmaals te toetsen, hulp te vragen wanneer dat nodig is of te sparren over mogelijkheden. Dat geldt voor situaties in werk en privé. Zonder dat er ooit kosten in rekening worden gebracht.

Hoe lang duurt de training?

De training ‘Leiderschap voor regieverpleegkundigen’ duurt 2 dagen (9:00 – 16:30) met een tussenperiode van 1 of 2 weken. Indien gewenst kan de training ook op 2 aaneengesloten dagen worden gegeven.

Om het geleerde te borgen vindt circa 3 maanden na de training een (gratis) follow up workshop van 3 uur plaats die bestaat uit nieuwe inhoudelijke onderwerpen, reflectie op de training en de afgelopen periode en coaching richting de toekomst.

Je volgt de training incompany met een groep van maximaal 12 regieverpleegkundigen, (senior) verpleegkundigen en mbo/hbo coördinatoren uit jouw organisatie (van verschillende afdelingen of van jouw eigen afdeling).

Wil je deze training niet incompany volgen, maar heb je interesse in een open inschrijving? Neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier.

Waarom volg je deze training bij Deelpunt?

Wij hebben een gezamenlijke ervaring van 45 jaar werken in ziekenhuizen en verpleeghuizen in verschillende functies en rollen.

Zodoende begrijpen wij waar jij het als medewerker in de zorg over hebt, kennen de dynamiek, snappen de organisaties en spreken jouw taal. Onze trainingen zijn daardoor praktijkgericht en to the point.

Onze trainingen en workshops zijn interactief waarbij alle zintuigen worden ingezet om de leerervaring zo effectief mogelijk te maken. Geen zorgen over suffe processimulaties of rollenspellen – daar doen we niet aan. Onze kernwaarden zijn Veiligheid, Effectiviteit en Plezier. Een veilige omgeving tijdens de training is gegarandeerd.

En er mag gelachen worden. Plezier hebben maakt een enorm verschil. Leren hoeft tenslotte geen pijn te doen!

Binnen het Landelijk Actieplan Zeggenschap op de website van Zeggenschap In De Zorg wordt Deelpunt Academie in de roadmap mede geadviseerd als partner om jouw team of organisatie te ondersteunen bij trainingen over professioneel leiderschap en intervisie om samen te leren in de praktijk.

Wat brengt de training?
 • Effectieve communicatie
 • Positieve beïnvloeding
 • Praktische gesprekstechnieken
 • Feedback  op een prettige manier
 • Weerstand omzetten
 • Omgaan met lastige mensen
 • Eigen Regie Ontwikkel Plan
 • Casuïstiek uit eigen praktijk

Plus:

 • Uniek en actief trainingsconcept
 • Trainers met 45 jaar zorg ervaring
 • Levenslang gratis toegang tot onze 'hulplijn'
Ervaringen

Twee hele leuke trainingsdagen gehad over verpleegkundig leiderschap met dit fantastische koppel! De training voor regieverpleegkundigen was zeer interactief, maar zonder rollenspellen, wat juist het onderscheid met andere trainingen maakt. Veel geleerd en ook persoonlijke leerdoelen kunnen opstellen waar ik zowel in mijn werk, maar ook in mijn priveleven goed mee aan de slag kan.

Saskia
Regieverpleegkundige

Enorm interessante trainingen waarbij er echt wordt gekeken naar hoe wij ons als regieverpleegkundigen kunnen neerzetten. Interactief, veilig en persoonlijk. Én voor het eerst een keer persoonlijke leerdoelen gemaakt waar ik daadwerkelijk iets aan heb gehad.

Brian
Regieverpleegkundige
Veelgestelde vragen
Kan ik de training ‘Leiderschap voor regieverpleegkundigen’ direct toepassen in de praktijk?

Absoluut. Wij leren je concrete vaardigheden op het gebied van communiceren, op de juiste manier feedback geven, positief beïnvloeden en valkuilen in samenwerking. Die kun je meteen gebruiken om jouw werk leuker en makkelijker te maken.

Gaat de training ‘Leiderschap voor regieverpleegkundigen’ ook over vakinhoudelijke zaken?

Nee. De training ‘leiderschap voor regieverpleegkundigen’ richt zich op het vergroten van jouw kwaliteiten als verpleegkundig leider en niet op het vergroten van inhoudelijke vakkennis.

Kan de training ‘Leiderschap voor regieverpleegkundigen’ ook op 2 aaneengesloten dagen worden gevolgd?

Ja dat kan. De dagen waarop de training ‘leiderschap voor regieverpleegkundigen’ worden gevolgd bepalen we in goed onderling overleg. Wij adviseren een tussenliggende periode 1 tot 2 weken om het geleerde te laten bezinken en te herkennen in de praktijk.

Hoeveel regieverpleegkundigen kunnen maximaal meedoen aan de training ‘leiderschap voor regieverpleegkundigen’?

Je volgt de training incompany met een groep van maximaal 12 regieverpleegkundigen uit jouw organisatie (van verschillende afdelingen of van jouw eigen afdeling).

Wat houdt het eigen Regieplan van de training ‘leiderschap voor regieverpleegkundigen’ precies in?

In de training werk jij jouw persoonlijke ontwikkelpunten in jouw functie als regieverpleegkundige stap voor stap en heel concreet uit onder onze intensieve begeleiding. Je maakt afspraken met jezelf en met jouw leidinggevende. Daarvoor gebruik je het door ons ontwikkelde Regieplan-formulier.

Doen jullie aan rollenspellen?

Nee. Daar kunnen we heel kort over zijn. Dat vinden wij per definitie niet veilig. Je kunt dus opgelucht ademhalen. Rollenspellen zijn geen onderdeel van onze trainingen in de zorg.

Mag er ook gelachen worden tijdens de training?

Absoluut! Er is ruimte om serieuze onderwerpen te bespreken, maar zeker ook om af en toe flink te bulderen. We zijn wars van terminale serieusheid. Plezier hebben maakt een enorm verschil op de effectiviteit van een training.

Welke werkvormen gebruiken jullie in de training ?

Wij houden er zelf ook niet van om in een kring te zitten met een witte map voor onze neus. Een hele dag zitten en luisteren is niet effectief. Daarom bestaan onze trainingsdagen altijd uit een afwisselende mix van interactieve gaming, verhelderende discussies, uit het leven gegrepen anekdotes gebaseerd op gedegen theorie.

Wordt de training altijd gegeven door 2 trainers?

Ja. Het is prettig als je niet 8 uur lang naar dezelfde stem hoeft te luisteren. En op basis van ruime ervaring weten wij dat de waarde van een training toeneemt als deze gegeven wordt door twee trainers (man en vrouw). Er is daardoor meer aandacht voor iedereen in de groep. En de afwisseling tussen ‘mannelijke energie’ en ‘vrouwelijke energie’ wordt vaak als een dikke plus ervaren.

Kan ik referenties opvragen bij een organisatie in de zorg die een training, workshop of teambuilding bij jullie heeft gevolgd?

Jazeker. Wij geloven er in dat collega’s die deze training al hebben gevolgd de meerwaarde en de toepasbaarheid in de praktijk beter aan je kunnen uitleggen dan wie dan ook. Op verzoek brengen we je graag met hen in contact.

Hebben de trainers werkervaring in zorg en ziekenhuizen?

Wij hebben een gezamenlijke werkervaring van 45 jaar werken in ziekenhuizen en verpleeghuizen. In verschillende verpleegkundige- en managementfuncties. Wij begrijpen waar jij het als medewerker in de zorg over hebt, kennen de dynamiek, snappen de organisaties en spreken jouw taal. Onze trainingen zijn daardoor praktijkgericht en to the point.

Is het opvragen van een offerte gratis?

Ja. Bij ons gaat er geen meter lopen als je een offerte opvraagt. Wij denken graag met je mee en zien het als een uitdaging om een mooi voorstel te doen. Zou een beetje gek zijn als we daar een rekening voor sturen. Wij geloven dat we voor elke vraag een goede oplossing vinden. En zo niet – even goede vrienden.

Wat houdt het in dat de training interactief is?

Alle zintuigen worden ingezet om de leerervaring zo effectief mogelijk te maken. Daarom kietelen wij meer dan alleen de hersenen. Daarom is alles in onze teamtrainingen erop gericht je positief te prikkelen en uit te dagen. Dat doen we door verschillende werkvormen te gebruiken.

Is een training leiderschap in de zorg op maat mogelijk?

Zeker! Wij maken met regelmaat een programma voor leiderschap in de zorg op maat voor onze klanten. Wij willen zoveel mogelijk aansluiten bij de wens en de behoefte en daarbij ook kijken naar inhoud van al bestaande opleidingsprogramma's. Mogelijkheden bespreken we graag in onderling overleg.