Workshop Omgaan met Weerstand

In de workshop ‘Omgaan met Weerstand’ voor zorg en welzijn leren we je hoe weerstand écht ontstaat en hoe je die soms zelf creëert. Je krijgt inzichten in hoe je bewust en onbewust jouw eigen inspanningen en relaties saboteert. Dankzij de verschillende technieken en interventies die je leert in deze keuzemodule kun je positieve invloed uitoefenen en effectieve win-win situaties tot stand brengen.

Workshop Omgaan met Weerstandlees verder →
Wat leer je tijdens de workshop?

In de workshop ‘Omgaan met Weerstand’ voor zorg en welzijn leren we je hoe weerstand écht ontstaat en hoe je die soms zelf creëert. Je krijgt inzichten in hoe je bewust en onbewust jouw eigen inspanningen en relaties saboteert. Dankzij de verschillende technieken en interventies die je leert in deze keuzemodule kun je positieve invloed uitoefenen en effectieve win-win situaties tot stand brengen.

Voor wie is de workshop?
  1. Voor iedereen die in de zorg werkt en geen energie meer wil steken in dingen die niets opleveren
  2. Voor iedereen die het wel eens fijn vindt om op een prettige manier resultaat te halen bij veranderingen en nieuwe projecten
  3. Voor iedereen die interesse heeft in het ‘weerstand bestaat niet’ behandelplan
Wat levert de workshop?
  • Je wordt een sociale influencer. Hoe je het ook probeert, kunt nooit niet beïnvloeden. Wij leren je hoe je (onbewust) beïnvloed wordt door een ander en hoe je de ander (bewust) positief kunt beïnvloeden door gebruik te maken van de Emotionele Bankrekening.
  • Je leert hoe feedback wél werkt. Op de ‘oude manier’ feedback geven doet altijd pijn omdat de onderliggende boodschap is dat je iets niet goed doet. In deze module leer je hoe dat wat je ziet, hoort en voelt op een veilige manier zonder oordeel terug kunt geven aan een ander.
  • Jij creëert neutraliteit in jouw relaties met anderen. In de omgang met collega’s kun je onbewust ingezogen raken in een negatieve afhankelijkheid. Na deze module zul je deze situaties herkennen, erkennen en op een constructieve ombuigen.
  • Jij krijgt een nieuw perspectief op weerstand. De manier waarop jij dingen waarneemt en daar naar handelt is in veel gevallen de veroorzaker van weerstand. Wij leren je hoe je door een eenvoudige verschuiving in focus positieve invloed kunt uitoefenen om situaties effectief te draaien.
  • Je krijgt inzicht in hoe weerstand ontstaat aan de hand van casuïstiek uit jouw eigen praktijk. Begrijpen hoe iets werkt in theorie is niet hetzelfde als er naar kunnen handelen. Wij leren je in deze module hoe je weerstand kunt ombuigen.
Wat brengt de workshop?
  • Omgaan met weerstand
  • Positief beïnvloeden
  • Omgaan met lastige mensen
  • Behandelen van casuïstiek uit eigen praktijk 
  • Abonnement voor het leven
Ervaringen

Voelde heel veilig. Minder stijf dan andere trainingen. En fijn dat jullie écht ervaring in de zorg hebben

Willem-Jan
EBP-verpleegkundige
Extra waarde van de workshop?

Het is onze missie om zoveel mogelijk waarde toe te voegen aan iedereen met wie wij in contact komen.

Alle deelnemers aan de workshop 'Omgaan met Weerstand' voor zorg en welzijn krijgen daarom  een Abonnement voor het Leven; de mogelijkheid om na een training of workshop vragen te stellen, het geleerde nogmaals te toetsen, hulp te vragen wanneer dat nodig is of te sparren over mogelijkheden. Dat geldt voor situaties in werk en privé. Zonder dat er ooit kosten in rekening worden gebracht.

Hoe lang duurt de workshop?

De workshop ‘Omgaan met Weerstand duurt 3 tot 4uur. Het maximum aantal deelnemers is 16.

Waarom volg je deze workshop bij Deelpunt?

Wij hebben een gezamenlijke ervaring van 45 jaar werken in ziekenhuizen en verpleeghuizen in verschillende functies en rollen.

Zodoende begrijpen wij waar jij het als medewerker in de zorg over hebt, kennen de dynamiek, snappen de organisaties en spreken jouw taal. Onze trainingen zijn daardoor praktijkgericht en to the point.

Onze trainingen en workshops zijn interactief waarbij alle zintuigen worden ingezet om de leerervaring zo effectief mogelijk te maken. Geen zorgen over suffe processimulaties of rollenspellen – daar doen we niet aan. Onze kernwaarden zijn Veiligheid, Effectiviteit en Plezier. Een veilige omgeving tijdens de training is gegarandeerd.

En er mag gelachen worden. Plezier hebben maakt een enorm verschil. Leren hoeft tenslotte geen pijn te doen!

Binnen het Landelijk Actieplan Zeggenschap op de website van Zeggenschap In De Zorg wordt Deelpunt Academie in de roadmap mede geadviseerd als partner om jouw team of organisatie te ondersteunen bij trainingen over professioneel leiderschap en intervisie om samen te leren in de praktijk.

Veelgestelde vragen
Wat houdt het Abonnement voor het Leven precies in?

Iedereen die bij ons een training of workshop heeft gevold heeft na die training recht op het 'Abonnement voor het Leven'. Je kunt ons altijd bellen voor vragen, hulp of een beetje coaching. Kost niks en niemand komt het te weten. En deze ‘aanbieding’ verloopt nooit!

Welke werkvormen gebruiken jullie in de training ?

Wij houden er zelf ook niet van om in een kring te zitten met een witte map voor onze neus. Een hele dag zitten en luisteren is niet effectief. Daarom bestaan onze trainingsdagen altijd uit een afwisselende mix van interactieve gaming, verhelderende discussies, uit het leven gegrepen anekdotes gebaseerd op gedegen theorie.

Hoe borgen jullie de veiligheid in de training?

Veiligheid staat ons met stip op 1; een veilige omgeving tijdens de training is gegarandeerd. Vanaf het begin van de training maken we hierover duidelijke afspraken met elkaar. Wat in de training wordt besproken, blijft daar en wordt niet besproken met mensen die niet deelnemen aan de training (tenzij daar nadrukkelijk toestemming over is).

Doen jullie aan rollenspellen?

Nee. Daar kunnen we heel kort over zijn. Dat vinden wij per definitie niet veilig. Je kunt dus opgelucht ademhalen. Rollenspellen zijn geen onderdeel van onze trainingen in de zorg.

Wordt de training altijd gegeven door 2 trainers?

Ja. Het is prettig als je niet 8 uur lang naar dezelfde stem hoeft te luisteren. En op basis van ruime ervaring weten wij dat de waarde van een training toeneemt als deze gegeven wordt door twee trainers (man en vrouw). Er is daardoor meer aandacht voor iedereen in de groep. En de afwisseling tussen ‘mannelijke energie’ en ‘vrouwelijke energie’ wordt vaak als een dikke plus ervaren.

Kan ik referenties opvragen bij een organisatie in de zorg die een training, workshop of teambuilding bij jullie heeft gevolgd?

Jazeker. Wij geloven er in dat collega’s die deze training al hebben gevolgd de meerwaarde en de toepasbaarheid in de praktijk beter aan je kunnen uitleggen dan wie dan ook. Op verzoek brengen we je graag met hen in contact.

Hebben de trainers werkervaring in zorg en ziekenhuizen?

Wij hebben een gezamenlijke werkervaring van 45 jaar werken in ziekenhuizen en verpleeghuizen. In verschillende verpleegkundige- en managementfuncties. Wij begrijpen waar jij het als medewerker in de zorg over hebt, kennen de dynamiek, snappen de organisaties en spreken jouw taal. Onze trainingen zijn daardoor praktijkgericht en to the point.

Is het opvragen van een offerte gratis?

Ja. Bij ons gaat er geen meter lopen als je een offerte opvraagt. Wij denken graag met je mee en zien het als een uitdaging om een mooi voorstel te doen. Zou een beetje gek zijn als we daar een rekening voor sturen. Wij geloven dat we voor elke vraag een goede oplossing vinden. En zo niet – even goede vrienden.

Kan de workshop 'Omgaan met Weerstand' voor teams in de zorg ook worden ingezet tijdens een scholingsdag?

Zeker! De workshop 'Omgaan met Weerstand' voor teams in de zorg duurt - afhankelijk van jullie wensen - 3 tot 4 uur en kan uitstekend worden ingepast als een dagdeel in een scholingsdag,