Op zoek naar een training of workshop op maat?

Indien de trainingen en workshops op onze website niet volledig aansluiten bij uw specifieke behoeften, hoeft u zich geen zorgen te maken. In bijna 40% van de gevallen creëren wij op maat gemaakte trainingen of workshops voor onze gewaardeerde klanten. Onze op maat gemaakte programma's zijn gericht op het versterken van leiderschap, zeggenschap, invloed, communicatie en samenwerking binnen organisaties in de zorgsector. We begrijpen dat deze vijf elementen van cruciaal belang zijn voor het succes van uw team.

Over de training →
Wat levert de training op?

De onderwerpen bepalen we in onderling overleg. Veelgevraagde onderwerpen in onze trainingen en workshops in de zorg zijn;

 • Leiderschap ontwikkelen of vergroten
 • Effectief communiceren
 • Zeggenschap en invloed hebben
 • Positief beïnvloeden
 • Organisatiewaarden concreet maken
 • Probleemloos en plezierig samenwerken

Plus:

 • Uniek trainingsconcept
 • Trainers met 45 jaar zorg ervaring
 • Levenslang gratis toegang tot onze 'hulplijn'
Voor wie is de training?
 1. Voor managers en leidinggevenden die maatwerk willen leveren voor hun teams
 2. Voor teams die een training willen die aansluit bij hun actualiteit en bestaande kennis
 3. Voor medewerkers die invloed willen hebben op hun eigen ontwikkeling
 4. Voor organisaties die het versterken van de professionele identiteit en zeggenschap in het scholingsprogramma willen opnemen
Wat leer je tijdens de training?

Het kan zijn dat de trainingen en workshops op onze website niet helemaal de oplossing voor uw vraag zijn. Geen probleem! In bijna 40% van de gevallen maken wij voor onze klanten een training of workshop op maat die aansluit bij de leerbehoeften van de deelnemers.

Onderwerp van de trainingen of workshop op maat kunnen zijn; leiderschap, zeggenschap, invloed, communicatie en samenwerking voor organisaties in de zorg. Doel en inhoud kunnen we in onderling overleg bepalen.

Extra waarde van de training

Het is onze missie om zoveel mogelijk waarde toe te voegen aan iedereen met wie wij in contact komen.

Alle deelnemers aan onze trainingen krijgen daarom  een Abonnement voor het Leven; de mogelijkheid om na een training of workshop vragen te stellen, het geleerde nogmaals te toetsen, hulp te vragen wanneer dat nodig is of te sparren over mogelijkheden. Dat geldt voor situaties in werk en privé. Zonder dat er ooit kosten in rekening worden gebracht.

Hoe lang duurt de training?

De duur van de training of workshop varieert van een dagdeel tot meerdere dagen. Trainingen en workshops kunnen op aaneengesloten dagen worden gegeven of met een paar dagen/weken tussentijd.

Waarom volg je deze training bij Deelpunt?

Wij hebben een gezamenlijke ervaring van 45 jaar werken in ziekenhuizen en verpleeghuizen in verschillende functies en rollen.

Zodoende begrijpen wij waar jij het als medewerker in de zorg over hebt, kennen de dynamiek, snappen de organisaties en spreken jouw taal. Onze trainingen zijn daardoor praktijkgericht en to the point.

Onze trainingen en workshops zijn interactief waarbij alle zintuigen worden ingezet om de leerervaring zo effectief mogelijk te maken. Geen zorgen over suffe processimulaties of rollenspellen – daar doen we niet aan. Onze kernwaarden zijn Veiligheid, Effectiviteit en Plezier. Een veilige omgeving tijdens de training is gegarandeerd.

En er mag gelachen worden. Plezier hebben maakt een enorm verschil. Leren hoeft tenslotte geen pijn te doen!

Binnen het Landelijk Actieplan Zeggenschap op de website van Zeggenschap In De Zorg wordt Deelpunt Academie in de roadmap mede geadviseerd als partner om jouw team of organisatie te ondersteunen bij trainingen over professioneel leiderschap en intervisie om samen te leren in de praktijk.

Wat brengt de training?

De workshops en trainingen zijn altijd een combinatie van inzichten in elkaar of processen en het leren van vaardigheden en skills.

De workshops en trainingen zijn interactief waarbij alle zintuigen worden ingezet om de leerervaring zo effectief mogelijk te maken. Geen zorgen over  processimulaties of rollenspellen – daar doen we niet aan. En er mag gelachen worden. Plezier hebben maakt een enorm verschil. Leren hoeft tenslotte geen pijn te doen!

Ervaringen
No items found.
Veelgestelde vragen
Doen jullie aan rollenspellen?

Nee. Daar kunnen we heel kort over zijn. Dat vinden wij per definitie niet veilig. Je kunt dus opgelucht ademhalen. Rollenspellen zijn geen onderdeel van onze trainingen in de zorg.

Hebben de trainers werkervaring in zorg en ziekenhuizen?

Wij hebben een gezamenlijke werkervaring van 45 jaar werken in ziekenhuizen en verpleeghuizen. In verschillende verpleegkundige- en managementfuncties. Wij begrijpen waar jij het als medewerker in de zorg over hebt, kennen de dynamiek, snappen de organisaties en spreken jouw taal. Onze trainingen zijn daardoor praktijkgericht en to the point.

Is het opvragen van een offerte gratis?

Ja. Bij ons gaat er geen meter lopen als je een offerte opvraagt. Wij denken graag met je mee en zien het als een uitdaging om een mooi voorstel te doen. Zou een beetje gek zijn als we daar een rekening voor sturen. Wij geloven dat we voor elke vraag een goede oplossing vinden. En zo niet – even goede vrienden.

Hoe borgen jullie de veiligheid in de training?

Veiligheid staat ons met stip op 1; een veilige omgeving tijdens de training is gegarandeerd. Vanaf het begin van de training maken we hierover duidelijke afspraken met elkaar. Wat in de training wordt besproken, blijft daar en wordt niet besproken met mensen die niet deelnemen aan de training (tenzij daar nadrukkelijk toestemming over is).

Wat houdt het in dat de training interactief is?

Alle zintuigen worden ingezet om de leerervaring zo effectief mogelijk te maken. Daarom kietelen wij meer dan alleen de hersenen. Daarom is alles in onze teamtrainingen erop gericht je positief te prikkelen en uit te dagen. Dat doen we door verschillende werkvormen te gebruiken.

Wordt de training altijd gegeven door 2 trainers?

Ja. Het is prettig als je niet 8 uur lang naar dezelfde stem hoeft te luisteren. En op basis van ruime ervaring weten wij dat de waarde van een training toeneemt als deze gegeven wordt door twee trainers (man en vrouw). Er is daardoor meer aandacht voor iedereen in de groep. En de afwisseling tussen ‘mannelijke energie’ en ‘vrouwelijke energie’ wordt vaak als een dikke plus ervaren.

Is een training leiderschap in de zorg op maat mogelijk?

Zeker! Wij maken met regelmaat een programma voor leiderschap in de zorg op maat voor onze klanten. Wij willen zoveel mogelijk aansluiten bij de wens en de behoefte en daarbij ook kijken naar inhoud van al bestaande opleidingsprogramma's. Mogelijkheden bespreken we graag in onderling overleg.

Meer trainingen en workshops