Workshop omgaan met weerstand

Werk jij in de zorg? De kans is dan groot dat je bij veranderingen tegen weerstand aanloopt. In de workshop ‘Omgaan met weerstand’ leren we jou hoe je kunt stoppen met sleuren en trekken aan collega’s en projecten.

Workshop omgaan met weerstandlees verder →
Wat leer je tijdens de workshop?

Werk jij in de zorg? Ervaar jij weerstand van collega’s? En is elke verandering een geval van “kan niet, mag niet, doen we al”? In de workshop ‘Omgaan met weerstand’ leren we jou hoe je jouw veerkracht vergroot en hoe je kunt stoppen met sleuren aan collega’s en projecten. We geven je handvatten hoe je kunt omgaan met lastige mensen en situaties. En hoe je met behoud van jouw energie andere mensen kunt motiveren.

Voor wie is de workshop?
 1. Voor iedereen die in de zorg werkt en geen energie meer wil steken in dingen die niets opleveren
 2. Voor iedereen die het wel eens fijn vindt om op een prettige manier resultaat te halen bij veranderingen en nieuwe projecten
 3. Voor iedereen die interesse heeft in het ‘weerstand bestaat niet’ behandelplan
Wat levert de workshop?
 • Je krijgt inzicht in waarom lastige collega’s lastig zijn. Mensen zijn niet bang voor verandering, maar bang voor het onbekende. Wij leren jou hoe je met veerkracht mensen mee kunt krijgen
 • Je wordt een uitstekende communicator. Elkaars taal spreken is niet hetzelfde als elkaar begrijpen. Wij leren jou om nooit meer morse te seinen, maar een duidelijke melodie over te brengen
 • Je krijgt inzicht in hoe weerstand ontstaat aan de hand van casuïstiek uit jouw eigen praktijk. Begrijpen hoe iets werkt in theorie is niet hetzelfde als er naar kunnen handelen. Wij leren je hoe je weerstand kunt ombuigen

Wat brengt de workshop?
 • Omgaan met weerstand
 • Effectief communiceren
 • Positief beïnvloeden
 • Behandelen van casuïstiek uit eigen praktijk 
 • Abonnement voor het leven
Ervaringen

Voelde heel veilig. Minder stijf dan andere trainingen. En fijn dat jullie écht ervaring in de zorg hebben

Willem-Jan
EBP-verpleegkundige
Extra waarde van de workshop?

Iedere deelnemer in de zorg heeft na de workshop ‘Omgaan met weerstand’ recht op het Abonnement voor het Leven. Je kunt ons altijd bellen voor vragen, hulp of een beetje coaching (zonder dat daar een rekening tegenover staat). En deze ‘aanbieding’ verloopt nooit!

Hoe lang duurt de workshop?

De workshop ‘Omgaan met weerstand duurt 3 uur. Het maximum aantal deelnemers is 16.

Waarom volg je deze workshop bij Deelpunt?

Wij hebben een gezamenlijke ervaring van 45 jaar werken in ziekenhuizen en verpleeghuizen in verschillende functies en rollen.

Zodoende begrijpen wij waar jij het als medewerker in de zorg over hebt, kennen de dynamiek, snappen de organisaties en spreken jouw taal. Onze trainingen zijn daardoor praktijkgericht en to the point.

Onze trainingen en workshops zijn interactief waarbij alle zintuigen worden ingezet om de leerervaring zo effectief mogelijk te maken. Geen zorgen over suffe processimulaties of rollenspellen – daar doen we niet aan. Onze kernwaarden zijn Veiligheid, Effectiviteit en Plezier. Een veilige omgeving tijdens de training is gegarandeerd.

En er mag gelachen worden. Plezier hebben maakt een enorm verschil. Leren hoeft tenslotte geen pijn te doen!

Binnen het Actieplan Zeggenschap wordt Deelpunt Academie in de roadmap mede geadviseerd als partner om jouw team of organisatie te ondersteunen bij trainingen over professioneel leiderschap en intervisie om samen te leren in de praktijk.

Veelgestelde vragen
Wat houdt het Abonnement voor het Leven precies in?

Iedereen die bij ons een training of workshop heeft gevold heeft na die training recht op het 'Abonnement voor het Leven'. Je kunt ons altijd bellen voor vragen, hulp of een beetje coaching. Kost niks en niemand komt het te weten. En deze ‘aanbieding’ verloopt nooit!

Welke werkvormen gebruiken jullie in de training ?

Wij houden er zelf ook niet van om in een kring te zitten met een witte map voor onze neus. Een hele dag zitten en luisteren is niet effectief. Daarom bestaan onze trainingsdagen altijd uit een afwisselende mix van interactieve gaming, verhelderende discussies, uit het leven gegrepen anekdotes gebaseerd op gedegen theorie.

Hoe borgen jullie de veiligheid in de training?

Veiligheid staat ons met stip op 1; een veilige omgeving tijdens de training is gegarandeerd. Vanaf het begin van de training maken we hierover duidelijke afspraken met elkaar. Wat in de training wordt besproken, blijft daar en wordt niet besproken met mensen die niet deelnemen aan de training (tenzij daar nadrukkelijk toestemming over is).

Kan ik mij individueel aanmelden voor de module ‘Persoonlijke coaching’?

Nee. Op dit moment kunnen persoonlijke coaching sessies alleen incompany worden gevolgd, dat wil zeggen in combinatie met andere keuzemodules.

Doen jullie aan rollenspellen?

Nee. Daar kunnen we heel kort over zijn. Dat vinden wij per definitie niet veilig. Je kunt dus opgelucht ademhalen. Rollenspellen zijn geen onderdeel van onze trainingen in de zorg.

Mag er ook gelachen worden tijdens de training?

Absoluut! Er is ruimte om serieuze onderwerpen te bespreken, maar zeker ook om af en toe flink te bulderen. We zijn wars van terminale serieusheid. Plezier hebben maakt een enorm verschil op de effectiviteit van een training.

Wordt de training altijd gegeven door 2 trainers?

Ja. Het is prettig als je niet 8 uur lang naar dezelfde stem hoeft te luisteren. En op basis van ruime ervaring weten wij dat de waarde van een training toeneemt als deze gegeven wordt door twee trainers (man en vrouw). Er is daardoor meer aandacht voor iedereen in de groep. En de afwisseling tussen ‘mannelijke energie’ en ‘vrouwelijke energie’ wordt vaak als een dikke plus ervaren.

Kan ik referenties opvragen bij een organisatie in de zorg die een training, workshop of teambuilding bij jullie heeft gevolgd?

Jazeker. Wij geloven er in dat collega’s die deze training al hebben gevolgd de meerwaarde en de toepasbaarheid in de praktijk beter aan je kunnen uitleggen dan wie dan ook. Op verzoek brengen we je graag met hen in contact.

Hebben de trainers werkervaring in zorg en ziekenhuizen?

Wij hebben een gezamenlijke werkervaring van 45 jaar werken in ziekenhuizen en verpleeghuizen. In verschillende verpleegkundige- en managementfuncties. Wij begrijpen waar jij het als medewerker in de zorg over hebt, kennen de dynamiek, snappen de organisaties en spreken jouw taal. Onze trainingen zijn daardoor praktijkgericht en to the point.

Is het opvragen van een offerte gratis?

Ja. Bij ons gaat er geen meter lopen als je een offerte opvraagt. Wij denken graag met je mee en zien het als een uitdaging om een mooi voorstel te doen. Zou een beetje gek zijn als we daar een rekening voor sturen. Wij geloven dat we voor elke vraag een goede oplossing vinden. En zo niet – even goede vrienden.

Wat houdt het in dat de training interactief is?

Alle zintuigen worden ingezet om de leerervaring zo effectief mogelijk te maken. Daarom kietelen wij meer dan alleen de hersenen. Daarom is alles in onze teamtrainingen erop gericht je positief te prikkelen en uit te dagen. Dat doen we door verschillende werkvormen te gebruiken.