Training van kernwaarden naar actie

Werk jij in een zorg organisatie met kernwaarden? De kans bestaat dat jij je niet betrokken voelt bij deze kernwaarden, dat je niet weet wat er van je verwacht wordt of dat het blijft bij woorden. In de training ‘Van kernwaarden naar actie’ voor teams in de zorg helpen we jou en je team om concreet te maken wat deze kernwaarden voor jullie betekenen, wat jullie gaan doen en wat daarvoor nodig is.

Over de training →
Wat leer je tijdens de training?

In de training ‘Van kernwaarden naar actie’ helpen we jullie om de kernwaarden van jouw organisatie te vertalen naar praktische werkafspraken waar je elke dag mee aan de slag kunt. Jullie bepalen wat jullie daarvoor nodig hebben en welk gedrag jullie laten zien om plezierig samen te werken. Zo nemen jullie als zorgprofessionals samen de leiding in verbeteren en oefen je invloed uit op jouw eigen werk. En creëer je met elkaar een gezonde en sociaal-veilige werkomgeving.

Voor wie is de training?
 1. Voor teams die het werken met collega’s leuker en eenvoudiger willen maken
 2. Voor iedereen die wil leren hoe kernwaarden je kunnen helpen in je dagelijkse werkzaamheden 
 3. Voor teams die snel en effectief aan de slag willen gaan met concrete acties 
Wat levert de training op?
 • Jullie worden een nog hechter team. Verlies voor de één kan nooit leiden tot winst voor iedereen. Wij leren jullie om niet meer te denken in eenzijdige belangen, maar in effectiviteit voor iedereen
 • Jullie maken de kernwaarden duidelijk. Iedereen kan een andere betekenis geven aan dezelfde kernwaarde. Samen zorgen we ervoor dat iedereen in jullie team er hetzelfde onder verstaat en snapt wat jullie gaan doen
 • Jullie begrijpen hoe goede communicatie werkt. Elkaars taal spreken is niet hetzelfde als elkaar begrijpen. Wij leren jullie om nooit meer in morse te seinen, maar een duidelijke melodie over te brengen
 • Jullie krijgen inzicht in hoe problemen ontstaan en hoe je deze kunt oplossen aan de hand van casuïstiek uit  eigen praktijk. Hoe we met elkaar willen samenwerken betekent niet dat dit in de praktijk ook altijd lukt. Wij leren jullie hoe je op een eenvoudige manier valkuilen in samenwerking kunt herkennen en vermijden
 • Jullie krijgen een glashelder actieplan. Goede ideeën leiden niet automatisch tot resultaten. Wij werken jullie afspraken over wat je gaat doen en wat je daarvoor nodig hebt uit zodat jullie direct klaar zijn om in actie te komen!

Wat brengt de training?
 1. Effectief communiceren
 2. Positief beïnvloeden
 3. Probleemloos samenwerken
 4. Uitgewerkte kernwaarden
 5. Behandelen van casuïstiek uit eigen praktijk 
 6. Abonnement voor het leven

Ervaringen

Wat een geweldige flow! Twee dagen vol humor, samen spelenderwijs samengewerkt naar het huidige Dream Team waarbij ieders kwaliteiten naar boven kwamen én gebruikt werden!

Diana
teamleider klantcontact centrum

Erg leerzame en interessante training. Afwisseling opdrachten en theorie is zo’n mooi samengevoegd geheel. Geen standaard teamtraining. Zeker een meerwaarde!

Rowena
verpleegkundige
Extra waarde van de training

Iedere deelnemer heeft na de training ‘Van kernwaarden naar actie’ recht op het Abonnement voor het Leven. Je kunt ons altijd bellen voor vragen, hulp of een beetje coaching (zonder dat daar een rekening tegenover staat). En deze ‘aanbieding’ verloopt nooit!

Plus:

De opbrengst van de training ‘Van kernwaarden naar actie’ wordt door de trainers snel uitgewerkt tot een duidelijk en mooi actieplan waarmee je direct aan de slag kunt!

Hoe lang duurt de training?

De training 'Van kernwaarden naar actie’ duurt 2 dagen (9:00 – 16:30) met een tussenperiode van 1 of 2 weken. 

De groep bestaat uit maximaal 16 deelnemers. De training wordt in principe tegelijkertijd gegeven aan alle medewerkers binnen hetzelfde team ongeacht functie. Gezien de uitdagingen die dit kan geven voor de roosters is het mogelijk om een team in kleinere groepen in te plannen.

Waarom volg je deze training bij Deelpunt?

Wij hebben een gezamenlijke ervaring van 45 jaar werken in ziekenhuizen en verpleeghuizen. In verschillende functies en rollen.

Wij begrijpen waar jij het als medewerker in de zorg over hebt, kennen de dynamiek, snappen de organisaties en spreken jouw taal. Onze trainingen zijn daardoor praktijkgericht en to the point.

Onze kernwaarden zijn Veiligheid, Effectiviteit en Plezier. Een veilige omgeving tijdens de training is gegarandeerd.

De training is interactief waarbij alle zintuigen worden ingezet om de leerervaring zo effectief mogelijk te maken. Geen zorgen over suffe processimulaties of rollenspellen – daar doen we niet aan.

En er mag gelachen worden. Plezier hebben maakt een enorm verschil. Leren hoeft tenslotte geen pijn te doen!

Veelgestelde vragen
Kan ik wat ik leer in de training ‘Van Kernwaarden naar actie’ direct toepassen in de praktijk?

Absoluut. Wij leren je concrete vaardigheden op het gebied van communiceren, op de juiste manier feedback geven, positief beïnvloeden en valkuilen in samenwerking. Die kun je meteen gebruiken om jouw werk leuker en makkelijker te maken.

Wat gebeurt er met de uitkomsten van de training ‘Van Kernwaarden naar actie’?

De trainers werken de uitkomsten voor je uit in een duidelijk en digitaal document. Jullie ontvangen dit document binnen een paar dagen na de training. Het document is direct bruikbaar om in actie te komen op de werkvloer.

Kan ik de training ‘Van Kernwaarden naar actie’ ook volgen als mijn organisatie nog geen kernwaarden heeft?

Jazeker! Jullie kunnen deze kernwaarden ook in de training zelf bepalen voor jullie afdeling of organisatie. Deze vormen dan de basis voor de rest van jullie training.

Kan ik de kernwaarden van mijn organisatie ook voor mijn eigen afdeling uitwerken?

Dat kan zeker. Elke afdeling kan een eigen betekenis aan een kernwaarde geven en zich tegelijkertijd aan de kernwaarden van de organisatie houden. Voor - bijvoorbeeld - een afdeling Chirurgie is de invulling van een kernwaarde anders dan voor een afdeling Kwaliteit; iedereen heeft eigen processen, klanten, stakeholders en wensen. Daar hoort dus ook een eigen invulling van de kernwaarden bij.

Waarom duurt de module ‘Teamsystemen en samenwerking’ een hele dag?

Om diepgaand inzicht te geven in teamsystemen, patronen en samenwerking bevat deze dag een doorlopende interactieve serious gaming opdracht. Deze is niet op te knippen in dagdelen omdat dit ten koste gaat van de effectiviteit en het leerproces. Daarom is dit onze enige module die één hele dag duurt in plaats van één of meerdere dagdelen.

Volg ik de training ‘Van kernwaarden naar actie’ met mijn eigen team?

De training wordt in principe tegelijkertijd gegeven aan alle medewerkers binnen hetzelfde team ongeacht hun functie. Wij adviseren altijd om iedereen te betrekken. Gezien de uitdagingen die dit kan geven voor de roosters is het mogelijk om een team in kleinere groepen in te plannen.

Kan de training ‘Van kernwaarden naar actie’ ook op 2 aaneengesloten dagen worden gevolgd?

Bij voorkeur niet. Wij adviseren een tussenliggende periode 1 tot2 weken om het geleerde te laten bezinken en te herkennen in de praktijk.

Wat houdt het Abonnement voor het Leven precies in?

Iedereen die bij ons een training of workshop heeft gevold heeft na die training recht op het 'Abonnement voor het Leven'. Je kunt ons altijd bellen voor vragen, hulp of een beetje coaching. Kost niks en niemand komt het te weten. En deze ‘aanbieding’ verloopt nooit!

Welke werkvormen gebruiken jullie in de training ?

Wij houden er zelf ook niet van om in een kring te zitten met een witte map voor onze neus. Een hele dag zitten en luisteren is niet effectief. Daarom bestaan onze trainingsdagen altijd uit een afwisselende mix van interactieve gaming, verhelderende discussies, uit het leven gegrepen anekdotes gebaseerd op gedegen theorie.

Hoe borgen jullie de veiligheid in de training?

Veiligheid staat ons met stip op 1; een veilige omgeving tijdens de training is gegarandeerd. Vanaf het begin van de training maken we hierover duidelijke afspraken met elkaar. Wat in de training wordt besproken, blijft daar en wordt niet besproken met mensen die niet deelnemen aan de training (tenzij daar nadrukkelijk toestemming over is).

Doen jullie aan rollenspellen?

Nee. Daar kunnen we heel kort over zijn. Dat vinden wij per definitie niet veilig. Je kunt dus opgelucht ademhalen. Rollenspellen zijn geen onderdeel van onze trainingen in de zorg.

Kan ik mij individueel aanmelden voor de module ‘Persoonlijke coaching’?

Nee. Op dit moment kunnen persoonlijke coaching sessies alleen incompany worden gevolgd, dat wil zeggen in combinatie met andere keuzemodules.

Mag er ook gelachen worden tijdens de training?

Absoluut! Er is ruimte om serieuze onderwerpen te bespreken, maar zeker ook om af en toe flink te bulderen. We zijn wars van terminale serieusheid. Plezier hebben maakt een enorm verschil op de effectiviteit van een training.

Wordt de training altijd gegeven door 2 trainers?

Ja. Het is prettig als je niet 8 uur lang naar dezelfde stem hoeft te luisteren. En op basis van ruime ervaring weten wij dat de waarde van een training toeneemt als deze gegeven wordt door twee trainers (man en vrouw). Er is daardoor meer aandacht voor iedereen in de groep. En de afwisseling tussen ‘mannelijke energie’ en ‘vrouwelijke energie’ wordt vaak als een dikke plus ervaren.

Kan ik referenties opvragen bij een organisatie in de zorg die een training, workshop of teambuilding bij jullie heeft gevolgd?

Jazeker. Wij geloven er in dat collega’s die deze training al hebben gevolgd de meerwaarde en de toepasbaarheid in de praktijk beter aan je kunnen uitleggen dan wie dan ook. Op verzoek brengen we je graag met hen in contact.

Hebben de trainers werkervaring in zorg en ziekenhuizen?

Wij hebben een gezamenlijke werkervaring van 45 jaar werken in ziekenhuizen en verpleeghuizen. In verschillende verpleegkundige- en managementfuncties. Wij begrijpen waar jij het als medewerker in de zorg over hebt, kennen de dynamiek, snappen de organisaties en spreken jouw taal. Onze trainingen zijn daardoor praktijkgericht en to the point.

Is het opvragen van een offerte gratis?

Ja. Bij ons gaat er geen meter lopen als je een offerte opvraagt. Wij denken graag met je mee en zien het als een uitdaging om een mooi voorstel te doen. Zou een beetje gek zijn als we daar een rekening voor sturen. Wij geloven dat we voor elke vraag een goede oplossing vinden. En zo niet – even goede vrienden.

Wat houdt het in dat de training interactief is?

Alle zintuigen worden ingezet om de leerervaring zo effectief mogelijk te maken. Daarom kietelen wij meer dan alleen de hersenen. Daarom is alles in onze teamtrainingen erop gericht je positief te prikkelen en uit te dagen. Dat doen we door verschillende werkvormen te gebruiken.