Keuzemodule Communicatie en Beïnvloeding

In de keuzemodule ‘Communicatie en Beïnvloeding’ leren we je hoe communicatie écht werkt en welke valkuilen daarbij in de weg zitten. Je krijgt inzichten in hoe je bewust en onbewust kunt beïnvloeden, maar ook beïnvloedt wordt. Hierdoor spreek je elkaars taal én begrijp je elkaar waardoor je positief en effectief met anderen kunt samenwerken en zelf kunt groeien.

Over de training →Keuzemodule Communicatie en Beïnvloeding
Deelpunt modules

De keuzemodules bieden meerdere voordelen:

  • Flexibiliteit in het rooster; door de korte duur van de modules en training in dagdelen zijn deze eenvoudig in te plannen
  • Inhoud altijd op maat; je neemt alleen af wat je nodig hebt en waar medewerkers behoefte aan hebben
  • Borging in de praktijk; door persoonlijke coaching en het ‘abonnement voor het leven’ is er na de trainingen altijd een hulplijn waardoor de opbrengst van de modules behouden blijft

Wat leer je tijdens deze keuzemodule?

In de keuzemodule ‘Communicatie en Beïnvloeding’ leren we je hoe communicatie écht werkt en welke valkuilen daarbij in de weg zitten.

Je krijgt inzichten in hoe je bewust en onbewust kunt beïnvloeden, maar ook beïnvloedt wordt. Hierdoor spreek je elkaars taal én begrijp je elkaar waardoor je positief en effectief met anderen kunt samenwerken en zelf kunt groeien.

Wat levert deze keuzemodule je op?

• Je wordt een uitstekende communicator. Elkaars taal spreken is niet hetzelfde als elkaar begrijpen. Wij leren jou om nooit meer in morse te seinen, maar een duidelijke melodie over te brengen

• Je wordt een natuurlijke leider. Hoe we met elkaar omgaan kan maken dat het moeilijk is om een ander aan te spreken. Wij leren je hoe je op een positieve manier een aanspreekcultuur kunt bevorderen en behouden.

• Je wordt een sociale influencer. Hoe je het ook probeert, kunt nooit niet beïnvloeden. Wij leren je hoe je (onbewust) beïnvloed wordt door een ander en hoe je de ander (bewust) positief kunt beïnvloeden door gebruik te maken van de Emotionele Bankrekening.

• Je leert hoe feedback wél werkt. Op de ‘oude manier’ feedback geven doet altijd pijn omdat de onderliggende boodschap is dat je iets niet goed doet. In deze module leer je hoe dat wat je ziet, hoort en voelt op een veilige manier zonder oordeel terug kunt geven aan een ander.

• Je krijgt controle over jouw reptielenbrein. Onbewuste patronen in onze hersenen zorgen ervoor dat je denkt dat je de situatie snapt waardoor je handelt op verkeerde gronden. Wij leren je hoe je dit kunt ombuigen naar efficiënte luisterniveaus en handelen zonder complicaties.

Extra waarde van deze keuzemodule!

Iedere deelnemer heeft na de keuzemodule ‘Communicatie en Beïnvloeding’ recht op het Abonnement voor het Leven. Je kunt ons altijd bellen voor vragen, hulp of een beetje coaching (zonder dat daar een rekening tegenover staat). En deze ‘aanbieding’ verloopt nooit!

Hoe lang duurt deze keuzemodule?

De keuzemodule ‘Persoonlijk leiderschap’ bestaat uit 3 dagdelen van 3-4 uur.

Waarom volg je deze module bij deelpunt?

Samen hebben wij 45 jaar werkervaring in ziekenhuizen en verpleeghuizen. In verschillende functies en rollen.

Wij begrijpen waar jij het als medewerker in de zorg over hebt, kennen de dynamiek, snappen de organisaties en spreken jouw taal. Onze trainingen zijn daardoor praktijkgericht en to the point.

Onze kernwaarden zijn Veiligheid, Effectiviteit en Plezier. Een veilige omgeving tijdens trainingen is gegarandeerd.

Onze trainingen zijn interactief waarbij alle zintuigen worden ingezet om de leerervaring zo effectief mogelijk te maken. Geen zorgen over suffe processimulaties of rollenspellen – daar doen we niet aan.

En er mag gelachen worden. Plezier hebben maakt een enorm verschil. Leren hoeft tenslotte geen pijn te doen!

Ervaringen

Twee hele leuke trainingsdagen gehad over verpleegkundig leiderschap met dit fantastische koppel! De training voor regieverpleegkundigen was zeer interactief, maar zonder rollenspellen, wat juist het onderscheid met andere trainingen maakt. Veel geleerd en ook persoonlijke leerdoelen kunnen opstellen waar ik zowel in mijn werk, maar ook in mijn priveleven goed mee aan de slag kan.

Saskia
Regieverpleegkundige

Ik heb, samen met mijn verpleegkundige collega's, een training zeggenschap in de zorg gevolgd bij Marc & Emma. Het was een erg inspirerende bijeenkomst waarbij we in gingen op thema's zoals alert blijven bij veranderingen in de zorg (prikkelende vragen stellen), verpleegkundig leiderschap bij weerstand en hoe als team om te gaan met functiedifferentiatie (mbo/hbo). Wat ik vooral bijzonder vond, was dat ondanks dat het een teamtraining was, er ook genoeg aandacht was voor jou als persoon en wat jij belangrijk vind als werkplezier. Kortom, Deelpunt is echt een aanrader!

Renske
Coördinator zorgonderzoek

Ik heb deelgenomen aan de teamtraining zeggenschap in de zorg. Deze training was erg leuk, interessant, afwisselend en leerzaam. Marc en Emma geven tijdens de trainingen een heel veilig gevoel waardoor je je ook kwetsbaar mag en kan opstellen. Iedereen voelde zich daardoor gerespecteerd. Het heeft mij veel inzichten gegeven over mijzelf, maar zeker ook bij mijn collega's - iets waar wij als team zeker mee voort kunnen, ik vond het zeer leerzaam en waardevol. Onwijs bedankt Marc en Emma!!!!

Petra
Verzorgende IG

Marc en Emma hebben een prachtige dag verzorgd voor ons waarbij regieverpleegkundigen en verpleegkundig leiderschap centraal stond. De verbinding met team en zorgmanagers heeft een stevige positieve boost gekregen! Dank Emma en Marc voor jullie betrokken fijne begeleiding waardoor iedereen aan het woord kwam, input heeft geleverd en er een veilige sfeer was. De supersnelle uitwerking van onze input en het koppelen van actiehouders na afloop zorgt dat wij verder kunnen bouwen met deze mooi club mensen!

Irene
Zorgmanager

Enorm interessante trainingen waarbij er echt wordt gekeken naar hoe wij ons als regieverpleegkundigen kunnen neerzetten. Interactief, veilig en persoonlijk. Én voor het eerst een keer persoonlijke leerdoelen gemaakt waar ik daadwerkelijk iets aan heb gehad.

Brian
Regieverpleegkundige

Ik heb geloof ik nog nooit zo mooi een theorie direct na een cursus in de praktijk toe kunnen passen

Ellen
vice voorzitter VAR

Voelde heel veilig. Minder stijf dan andere trainingen. En fijn dat jullie écht ervaring in de zorg hebben

Willem-Jan
EBP-verpleegkundige

Wat een geweldige flow! Twee dagen vol humor, samen spelenderwijs samengewerkt naar het huidige Dream Team waarbij ieders kwaliteiten naar boven kwamen én gebruikt werden!

Diana
teamleider klantcontact centrum

Recent een inspirerende teambuilding met een twist gehad van Marc en Emma voor de regieverpleegkundigen, teammanagers, zorgmanagers en directeur zorg van de directie snijdend van ons ziekenhuis. We hebben een ontzettend leuke, leerzame en vooral inspirerende dag met elkaar gehad waarbij een goede basis is gelegd in het kader van samenwerken, verbinding, elkaar in elkaars kracht zetten, kwaliteit, talenten en ontwikkelingen. De uitwerking door Marc en Emma van de dag was ook een dag later binnen zodat we ook verdere acties met elkaar konden uitzetten.

Geertje
Senior verpleegkundige

Erg leerzame en interessante training. Afwisseling opdrachten en theorie is zo’n mooi samengevoegd geheel. Geen standaard teamtraining. Zeker een meerwaarde!

Rowena
verpleegkundige
Veelgestelde vragen
Doen jullie aan rollenspellen?

Nee. Daar kunnen we heel kort over zijn. Dat vinden wij per definitie niet veilig. Je kunt dus opgelucht ademhalen. Rollenspellen zijn geen onderdeel van onze trainingen in de zorg.

Hebben de trainers werkervaring in zorg en ziekenhuizen?

Wij hebben een gezamenlijke werkervaring van 45 jaar werken in ziekenhuizen en verpleeghuizen. In verschillende verpleegkundige- en managementfuncties. Wij begrijpen waar jij het als medewerker in de zorg over hebt, kennen de dynamiek, snappen de organisaties en spreken jouw taal. Onze trainingen zijn daardoor praktijkgericht en to the point.

Hoe borgen jullie de veiligheid in de training?

Veiligheid staat ons met stip op 1; een veilige omgeving tijdens de training is gegarandeerd. Vanaf het begin van de training maken we hierover duidelijke afspraken met elkaar. Wat in de training wordt besproken, blijft daar en wordt niet besproken met mensen die niet deelnemen aan de training (tenzij daar nadrukkelijk toestemming over is).

Is het opvragen van een offerte gratis?

Ja. Bij ons gaat er geen meter lopen als je een offerte opvraagt. Wij denken graag met je mee en zien het als een uitdaging om een mooi voorstel te doen. Zou een beetje gek zijn als we daar een rekening voor sturen. Wij geloven dat we voor elke vraag een goede oplossing vinden. En zo niet – even goede vrienden.

Wat houdt het in dat de training interactief is?

Alle zintuigen worden ingezet om de leerervaring zo effectief mogelijk te maken. Daarom kietelen wij meer dan alleen de hersenen. Daarom is alles in onze teamtrainingen erop gericht je positief te prikkelen en uit te dagen. Dat doen we door verschillende werkvormen te gebruiken.